PaInI Espoossa

Painia pidetään Suomen epävirallisena kansallislajina ja sillä on pitkät perinteet varsinkin Pohjanmaalla. Viime vuosikymmeninä painopiste on siirtynyt suuriin kasvukeskuksiin ja Espoon Urheilijoiden painitoiminta alkoi vuonna 1990. Paini on edelleen pieni urheilulaji Espoossa, mutta harrastajamäärä kasvaa tasaisesti. Harrastajamäärään suhteutettuna seuran menestys on ollut erinomaista kansallisella tasolla etenkin poika- ja tyttösarjoissa. Painiin ja kamppailulajeihin on voinut menneisyydessä liittyä vääriä mielikuvia, mutta 2000-luvulla kamppailulajien suosio on kovassa kasvussa. 

Pienten painitemppukoululaisten ja nassikkapainijoiden määrä on tällä hetkellä Espoossa suurempi, kuin koskaan aikaisemmin, mutta mukaan mahtuu uusia harrastajia! Paini on monipuolisesti fyysisiä ja henkisiä taitoja kehittävä perinteinen Suomessa arvostettu urheilulaji. 

Paini on maailmalla erittäin kilpailtu laji ja monella urheilijalla löytyy painitaustaa. Painin pariin innostuneet nuoret pärjäävät omasta lajistaan saamillaan valmiuksilla lähes lajissa kuin lajissa. Moni nuori urheilijan alku on huomannut painin hyödyt “kakkoslajina” ja painisalilla saatujen onnistumisten myötä päälaji on voinut vaihtua myöhemmällä iällä.

Tervetuloa painiharrastuksen pariin!

– AJANKOHTAISTA –

KEVÄTKAUSI 2024 alkaa 8.1.2024 ja päättyy 26.5.2024. Harjoituksiin voi tulla kokeilemaan lajia muutaman harjoituskerran ilman ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumislomakkeet ja maksutiedot saat paikan päällä valmentajilla. Harjoitusajat ja -ryhmät löydät täältä: https://espoonurheilijat.fi/paini/newharjoitusajat/ Samalla kausimaksulla voit käydä useammat harjoitukset viikossa.

Tervetuloa painiharrastuksen pariin!

Suomi Cup + Ikäkausikilpailut. Kerro osallistumushalukkuutesi valmentajalle harjoituksissa.
Kevätkauden 2023 maksutiedot

Kevätkausi alkaa 9.1.2023. Tervetuloa jatkamaan ja aloittamaan painiharrastusta. Katso sinulle sopiva ryhmä täältä!
P.S. syyskauden viimeiset harjoitukset pidetään 18.12.2022.

PAINILIITON AJANKOHTAISTA